Homealtistus (mykotoksiinit)

MycoTOX profile

Homemyrkyt tuottavat mykotoksiineita eli homemyrkkyjä ja voivat altistaa allergioille. Näitä voi muodostua rakenteisiin, ympäristöön, ja ruokiin. Suurinosa kehoon päätyvistä homemyrkyistä tulee joko ruoasta tai sisäilmasta.

On huomattu, että Euroopassa 20 % kaikista viljoista sisältää homemyrkkyjä. Homemyrkyt kestävät kuumennusta. Sisäilmassa esiintyvät homemyrkut tulevat yleensä rakenteista. Homesienet voivat kasvaa melkeimpä millaisilla pinnoilla tahansa, mutta erityisesti niitä esiintyy kosteissa ja lämpimissä olosuhteissa. Suotuisia kasvupaikkoja ovat esimerkiksi seinien keskikerrokset, lasikuitueristeet, kattolaatat, ja kipsieristeet.

Elimistöön päätyvät homemyrkyt voivat lisätä riskiä monille kroonisille sairauksille ja siksi homealtistus on hyvä tutkia. Erityisesti, jos selittämättömiä oireita on esiintynyt pitkään.

Muut testit

Käytössämme on myös muita terveyttä mittaavia testejä. Testivalikoimasta löytyy yli 100 testiä, joilla voidaan mitata esimerkiksi suoliston terveyttä, aineenvaihduntaa, ravitsemustilaa, hormonitasapainoa, sydänterveyttä, vastustuskykyä, peptideitä, borrelioosi, infektioita, ympäristörasitteita ja geenejä.

Huomioithan

Testit ovat omakustanteisia eivätkä kuulu Kela-korvauksen piiriin. Luethan tarkemmin hoitokäytännöistämme.

Copyright © Nordic Clinic 2021